Casetes de pescadors

Casetes de pescadors

Les casetes de pescadors són 12, nou de les casetes es troben en el Poblat de Pescadors de Sa Punta de s’Estalella.

El poblat de pescadors s’agrupen en dues fileres, una orientada cap al sud-est, i l’altre cap el nord, les dues a escassos metres del mar i engronxades per la brisa marina.

La dècima caseta es troba a quasi un quilòmetre del poblat de pescadors; aïllada de qualsevol construcció i escassos metres del mar, gaudeix d’una comunió única amb la naturalesa.

A la zona del far es troben Observatori i Caçadors, l’onzena i la dotzena. Aquestes dues cases unifamiliars aïllades són les més modernes i exclusives. Construïdes en els anys quaranta com observatoris militars.

Caraterístiques de las casetes pescadors

Totes les casetes de pescadors varen ser reformades amb el fi d’oferir comoditat i sostenibilitat, sempre respectant els elements tradicionals de la construcció Mallorquina.

La distribució, la mida i els elements originals de les casetes es varen mantenir intactes.

A les casetes de pescadors podràs gaudir d’estructures amb bigues de fusta dels arbres de la finca o de les costelles dels vaixells enfonsats d’anys antany.

Els terres i banys de les casetes de pescadors són de rajoles de fang original, els murs de marès vist (roca de sorra extreta en les pedreres de la finca pels pescadors) d’una grossor de més d’un metre; els taulells dels lavabos i cuines estan fets a partir de pins dels boscos de la finca, caiguts en els temporals de l’hivern. Les casetes de pescadors a Mallorca uneixen elements tradicionals i un estil rústic amb línies senzilles.
Totes les casetes tenen una àmplia terrassa amb vistes al mar, i cada una d’elles gaudeix d’un accés propi a la platja. Un porxo fet amb branques de pi a l’estil pescador protegeix del sol d’estiu a la vegada que deixa passar ‘l’embat’ (la brisa fresca provinent del mar que acompanya cada dia d’estiu).

Tota una delícia pels sentits! Simplement un indret únic a Mallorca.

Mapa