Filosofia

Filosofía de la Finca de s’Estalella

El compromís amb la protecció del medi ambient i la preservació de la finca de s’Estalella han estat sempre prioritàries per la família propietària. La implicació va quedar constatada quan la família va decidir ratificar el pacte que els anteriors propietaris tenien amb els pescadors. Però els moments més complicats han estat des dels anys 80 fins el dia d’avui. Durant la lluita per evitar la construcció d’una central elèctrica de carbó, la família propietària va sol·licitar la protecció del paratge natural. És des d’aquest moment, que la finca s’Estalella, gaudeix de les màximes figures de protecció mediambiental que pot tenir una propietat privada.

Des de l’aparició de les primeres energies renovables la família va apostar per una gestió sostenible, convertint-se en el primer llogaret de Mallorca 100% sostenibe, respetuós i mimetitzat amb la natura i el seu entorn.

Conscients del ritme vertiginós en què el ser humà viu el seu dia a dia, dels models existents d’explotació turística de masses i en altres ambients econòmics, de la falta de consciència o de la falta de temps per desenvolupar una consciència, i de com incideixen els nostres actes sobre el canvi climàtic, les casetes de pescadores de la finca s’Estalella advoca per ser un petit oasi a la costa mallorquina; un llogaret gestionat a petita escala, casolà, sostenible, arrelat a la cultura de la terra, on un es sent en comunió amb la naturalesa.

A la finca de l’aigua escalfada pel sol, l’energia consumida és 100% produïda a la finca provinent del sol i é spot fer la seva ‘bio shopping list’ d’aliments ecològics i de quilòmetre zero.

Energies Renovables

Llegir més

Les casetes de pescadores funcionen de manera autònoma, a través de l’energia solar. Més de trenta plaques solars col·locades sobre les teulades de les casetes de pescadors i orientades al sol, donen l’energia necessària.

Des del 2014, aprofitant les noves tecnologies, s’aposta per un canvi en la generació d’aigua calenta sanitària. El sistema està format per quatre plaques solars d’on l’aigua circula i és escalfada pel sol. Gràcies a això, va disminuir l’ús de gas, i es van reduir de manera molt considerable les emissions de CO2 a l’atmosfera.

H2O

Llegir més
A la zona sud de Mallorca, amb unes precipitacions de clima semiàrid (400 mm/any) és de vital importància l’aprofitament de l’aigua de la pluja.
A les casetes de pescadors de la finca de s’Estalella a Mallorca hem mantingut i millorat el mateix sistema de recollida de pluja utilitzat pels pescadors des del segle XVI.

Totes les teulades recullen aigua que és canalitzada per canalons fins als aljubs originals de cada casa rura. Aquests aljubs tenen una gran capacitat, però a causa de la major demanda per canvi d’hàbits, hi ha camions que subministren aigua regulada i certificada com a potable. A la finca de s’Estalella apostem per fer un ús raonable de l’aigua.

Explotaciò Agrícola

Llegir més

La finca de s’Estalella a Mallorca s’explota de manera econòmica i sostenible. Els aliments cultivats i processats són oferts als turistes perquè puguin gaudir d’una alimentació saludable, lliure de productes químics i quilòmetre zero.

L’hoste té l’oportunitat de fer la seva ‘llista de la compra’ ecològica i així poder proveir-se de tot el que necessiti: fruita, verdura, carn, embotit i formatges mallorquins i aliments processats. Si planifiques unes vacances a Mallorca a la finca de s’EStalella pots encarregar la teva compra i la tindràs llesta a l’arribada.